Onsdagsdyk 2003

“9. juli” af Kell Skytt
Ja, så har vi haft første onsdag med efter arbejde dyk, vi blev 5 (Thomas, Bjarne, Mette, Jakob og Kell) der tog fra ungdomsskolen ved 17 tiden, målet var Københavns Havn og jeg havde udset mig et sted ved Udenrigsministeriet, men Jakob kunne fortælle at det var muligt at køre ind ved Nordeas Hovedsæde og det gik fint, hold under Knippelsbroen og fandt et passende sted at entre vandet og komme op igen. 1 hold blev Thomas,Bjarne og Mette og de fulgte molen mod havneudløb og jeg fulgte efter på land. 2 hold var så mig og Jakob og vi fulgte samme rute som første hold. Det blev til ca. 30 min dykning på 6-7 m vand og der var rimlig god sigt, masser af liv, krabber, ål og masser af andre småfisk, samt diverse andre efekter, kan nævne cykler, flasker, løbehjul, drømmeseng, nummerplade, vejskilt, porcelæn og engangskamera og sikker mange andre ting, dog ingen juveler eller smykker, måske næste gang. Kan varmt anbefales til onsdags dyk og vil helt sikkert blive gentaget, denne sommer ………..

“16. juli” af Maria Kaspersen
Deltagere på turen var Bjarne, Mette, Kell, Jan, Jakob, Maria og min veninde Tine.
Bjarne, Mette, Kell, Tine og jeg mødtes på ungdomsskolen 16.45 og var klar til at køre 17.00. Vi fik pakket alle os og alt vores udstyr ind i Kells bil, som lå lidt tungt på vejen.
Vi mødtes med Jan og Jakob ved Alvilda, hvor vi hurtigt fik pakket om, og så gik turen til trekroner.
Vejret var dejligt. Solen skinnede og der var næsten ingen bølger.
Kell kendte et vrag vi skulle dykke på.
Første hold var Mette, Bjarne og mig selv. Vi vidste nogenlunde hvor vraget lå, så Bjarne tog en kurs på kompasset som vi fulgte.
Bunden var på omkring 4 meter og det var ikke andet end søgræs og mudder. Der var ikke så god sigt og ikke ret meget liv. Vi fulgte Kursen til vi nåede stenmolen og her var der meget liv. Vi blev enige om at vi hellere ville dykke på stenene og vi gad at lede efter vraget. Der var mange krabber og tusinde bitte små fisk. “Det var som at svømme i et akvarie”. Citat: Mette.
Jakob havde været syg så han havde ikke lyst til at dykke, men han svømmede rundt og ledte efter vraget. Og han fandt det…
Da vi endelig nåede vraget havde vi ikke mere luft så vi havde kun et par minutter på det. Det var en forholdsvis stor kutter, og det var rigtig svært at finde ud af hvad der var hvad.
Jan og Kell var andet hold. De svømmede mere målrettet mod vraget og havde derfor mere tid på det. Men de fandt vist heller ikke ud af hvilken ende der var for og agter. Da alle var oppe af vandet og vi slukke vende næsen hjem ad, ville Alvilda ikke starte. Med lidt hjælp fra Bjarnes tekniske kundskaber og minder fra Kells morfars båd lykkedes det alligevel.
Vi fik set solen gå ned over Københavns havn og var i land kl 22.30
En rigtig dejlig tur med gode dyk
Set fra min side må det være en af de bedste måder man bruge sin onsdag aften.

“16. juli” af Kell Skytt
Ja, kære dykker kollegaer, så har vi igen været i og under vandet. Denne gang med hjælp fra Jan og hans båd Alvilda – vi var 6 der havde lyst til at være med på turen, Jan selvfølgelig både som dykker og kaptain, desuden Jakob fridykker og Maria med vedhæng (veninde som jeg ikke har navn på) [Marias veninde Tina, red.], samt dykkerparet Bjarne og Mette samt undertegnede. Vi var ved ungdomsskolen ca. 16.30 og læssede bilen (lå lidt tungt på vejen) og var klar til at køre kl. 17, måtte dog tilbage da jeg havde glemt min dragt og derefter hjem forbi Maria, som også havde en mangel til udstyr/dragt. Nå, men vel ankommen til Christianshavn Havn, fandt vi frem til plads 77 og fik udstyr ombord på Alvilda og kom også godt afsted. Det tager ikke lang tid at sejle til 3 Kroner Fortet og vi fik også smit anker. Første hold (Maria-Mette og Bjarne) fik gjort klar og jeg gav en orientering om hvor vrag ca. lå. Der blev dykket mod fortet og langs molen. Jacob tog en lille tur i den medfølgende jolle, men kunne intet se. Derfor tog han fridykker initiativ og fandt så vrag og fik givet besked til dykkerne i vandet. Efterfølgende blev det så Jan og jeg der skulle tage turen og selvom der var en noget varierende sigt på bunden, så holdt kompas retningen og vi fandt varget, dykkede rundt onkring og op over, det er et vrag, men lidt uoverskueligt, men spændende og på kun 3-4 meter vand. Vi tog turen videre ind mod molen og dykkede et stykke tid mere for derefter at tage turen tilbage til Alvilda og få rigget af og finde i havn igen, der var dog lidt El-problemer at løse først, men i land kom vi og jeg syntes endnu engang det var en god tur og ser frem til på onsdag, håber der er flere …….

“23. juli” af Kell Skytt
Okay, så blev det 3 onsdag vi tog en lille dykkertur efter arbejde og måske netop derfor blev vi kun 3, trofaste Mette og Bjarne, ja og mig selv. Jeg havde tilbudt endnu en tur i Kbh. Havn og det blev det også, men denne gang ved Langebro. Med 2 hold, først Mette og Bjarne og så igen Mette og Kell. Første dyk var langs molen mod Knippelsbro og tilbage, der var efter signe lidt mudret og ikke særlig god sigt på vejen tilbage. Så da hold 2 skulle i vandet, blev det modsat vej, d.v.s. ind under broen og over mod det nye havnebad ved Islands Brygge. Der var lidt mørkt under selve broen, men ellers fint (sigt på 1-3 meter) og med en følelse af at der kunne blive dybt ude i havnen, kom ikke på bunden, men var på omkring 8 m og det gik videre ned. Her er masser af affald, cykler m.v og fisk som bl.a. ål, havde vi haft en lygte med var det måske blevet lidt sjovere. Nok om det 3 dykkere og 2 hold, vi var tilbage på ungdomsskolen inden kl. var blevet 20.00, så vel mødt næste onsdag, hvor vi finder en god strand og …………………………

Korsika 03

af Hans Rossing

Dykkertur til Korsika i perioden 4. juli – 18. juli 2003

Korsika 03 image022 Korsika 03 image024

Turen

Forberedelser

Turen til Korsika blev planlagt som en erstatning for turen til Sydfrankrig, som blev aflyst. Der er selvfølgelig mange forberedelser til en sådan dykkertur. Peter klarede det meste med indhentning af tilbud på camper, bestilling af samme, reser­ve­re billetter og i øvrigt lavede budgettet for turen. Der var et par planlægningsmøder før afgang. På det sidste møde blev det besluttet at tegne den billige forsikring for kasko-skader. Dette skulle vise sig at være en god idé. Planlægningen af turen var eksemplarisk, og det eneste i budgettet som ikke holdt var prisen for dykkene. De kendte priser fra Sydfrankrig skulle næsten fordobles til ca. 30 € pr. dyk. Onsdag den 2.7 var der indvejning af bagage. Der er vægtbegrænsning på vægt i camperen, og denne begrænsning blev lige nøjagtigt overholdt.

Deltagere

Peter *** instruktør
Sune * instruktør
Schnell *** dykker
Lasse ** dykker
Hans * dykker

Prisen

Prisen på ca. kr. 6000 omfattede al transport, morgenmad og frokost samt alle dyk. Aftensmad kom i tillæg hertil.

Turbeskrivelsen

Turbeskrivelsen er lavet af Sune og Hans. Peter og Hans har stillet billeder til rådighed. Der er frasorteret med meget hård hånd. Der er endvidere anvendt billeder og brochurematerialer fra dykkercentrene og deres hjemmesider.

Dagbog

Fredag 4.7

Vi (dog ikke Hans) mødtes på Rødovre Kommunale Ungdomsskole, pakkede og kørte kl. ca. 10:30. Ca. 12:15 ankom vi til Rødby, betalte færgebilletten og fik et problem. Starteren på bilen strejkede og bilen måtte løbes i gang i styrtende regnvejr. Problemet løste dog sig selv da starteren virkede igen da vi skulle af færgen i Puttgarten. Ej heller problemer da vi kom hjem igen. Vi fortsatte så mod Burg. Der havde vi så lidt problemer med at finde udlejningsfirmaet. Men det lykkedes til sidst. Vi fik udleveret autocamperen og efter endt gennemgang og instruktion fik vi lov til at køre. Turen gik herefter via Lübeck, Hamburg, Hannover, Kassel og Würzburg.

Lørdag 5.7

Korsika 03 image001

Videre til Memmingen. Det var endnu mørkt, og da Alperne gør sig bedst i dagslys blev der et stop på 2 timer med lettere ”fiskeri”. Herefter morgenmad og videre til Wangen, Feldkirch, Chur, St. Bernadino-tunnelen, Bellinzona, Milano, Genova og videre til Liverno.

Korsika 03 image002

Chauffører på turen derned var Schnell og Peter. Der var afgang fra Liverno kl. ca. 17 og med ankomst til Bastia kl. ca. 23:00. Fandt et sted at smide camperen og så var det tid til at sove en hel nat. Da Hans havde afleveret sønnen til spejdertur var det afgang til Sturup, Fly til Frankfurt Hahn og videre til Pisa. Herfra taxa til Liverno, ændring af billet og afgang samme aften ved midnat. En hård nat på gulvet i cafeteriet. Prisen for hele denne transport var ca. 1200 kroner. Fra Rødovre til Bastia tog denne tur ca. 20 timer. SMS til camperen om at Hans var tidligt på færde næste morgen.

Søndag 6.7

Det var tidligt op næste morgen, for Hans kom jo med morgenfærgen. Det lykkedes at mødes på den store plads som aftalt. Vi fejrede det ved at åbne den nærmeste morgenmads-restaurant og få stillet den værste sult. Herefter blev der handlet ind i nærmeste ”døgner” (det var jo søndag). Turen gik så sydpå fra Bastia, vestpå til Ponte Leccia, nord- og vest-på til I´lle Rousse. Her gjorde vi stop for at få ændret færgebilletten hjemad, men billetkontoret var ikke åbent så vi fortsatte med uforrettet sag. Turen gik herefter videre sydpå til Calvi, hvor det lykkedes at få et eftermiddagsdyk på La pointe St. Francois.

Korsika 03 image004

Vi dykkede i 42 min. På 24 m. det var vores første dyk på Korsika, dvs. afvejnings dyk. Peter og Hans dykkede sammen og Lasse, Schnell og Sune teamede sammen Mest klipper og kun lidt fisk, man kunne se og svømme ind og igennem nogle halv-huler og huller i stenene med forskellig bevoksning, det var et OK dyk til at starte med, da sigten må siges at være noget bedre end herhjemme + varmt vand AAAAAHHHH. Da vi stort set dykker efter computer, kan vi få nogle gode lange dyk På grund af Hans’ uhæmmede brug af et til dykket medbragt stof bestående af ca. 20% O2 og 80% N2 i meget små mængder (det var kun en 12 liters flaske) blev dette et meget kortvarigt dyk for Peter og Hans. Det var faktisk så kort at dykkerlederen bagefter spurgte om flasken virkelig havde været fyldt. Det var den. Luftforbruget havde været på 45 liter/minut omregnet til overfladeluft. På resten af dykkene blev Hans altid udstyret med en velfyldt 15 liters flaske. Efter dykket mødtes vi til en øl med Peters familie. Herefter finde en campingplads lidt vest for byen. Der fandtes campingplad­ser tættere på dykkercentret.

Korsika 03 image006

Aftensmaden blev indtaget på Domkirkepladsen sammen med Peters familie.

Mandag 7.7

Morgenmad ved camperen,

Korsika 03 image008

og så et morgendyk på La Reveletta på 22 meter i 35 min. Sune og andre havde valgt at droppe overdelen på våddragten og handsker, da det blev en tand for varmt. Dog ikke Lasse – han tog hele turen med fuldt udstyr. Dukkede mindede meget om gårsdagens, varmt vand, lidt flere fisk og et dejligt springlag på ca. 20 meter. Der var dog lidt flere fisk end sidste dyk. Herefter kørte vi til Porto, hvor vi fandt nok turens bedste dykkercenter. Da campere ikke måtte køre ned i den centrale del af landsbyen, blev Peter og Hans sendt af sted på gåben. Der var vel en 2-3 kilometer derned og vi fandt en dykkerbutik, hvor man dog kun snakkede fransk og italiensk. Vi blev dog pænt gelejdet ned til vandet og selve dykkercentret, og her kunne man engelsk (ham der kunne engelsk var selvfølgelig hollænder). Det var det rigtige dykkercenter vi fandt, og vi blev anbefalet campingplads på den anden side af floden på Rive gauche. Gik turen tilbage til bilen og kørte herefter over til campingpladsen efter at vi havde efterladt dykkerudstyr på dykkercentret. Der var kun ca. 10 minutters gang fra campingplads til dykkercenter. Et tiltrængt bad og så på restaurant for at spise aftensmad.

Tirsdag 8.7

Morgenmad og alle, med undtagelse at Hans, tog på tur til Capo Rosso til 35 meter i 49 minutter.

Korsika 03 image010

Som 1-stjernet dykker får man ikke det hele med. Under klargøringen til denne tur blev der åbnet for en pony-flaske, og da denne skulle genfyldes var der en vis usikkerhed om hvad vi egentlig havde gang i.

Korsika 03 image012

Andreas var mildest talt ikke helt tryg, og ville gerne ud af kompressorrummet under fyldning af pony-flasken.

Korsika 03 image014

Der er ingen beskrivelse af dette dyk. Lasse var dog en anelse skuffet over ikke at komme under de 40 meter. Eftermiddagsdykket blev aflyst, da der var motor-problemer. I stedet blev det vist til et par øl på havnefronten. Igen aftensmad på havnefronten.

Onsdag 9.7

Eftermiddagsdyk på Monte Rosso til 27 meter i 50 minutter. Dette blev Hans’ første dyk uden mellemline. Mellemlinen var gemt væk på resten af turen. Et godt rekreativt dyk, med god sigt. Man kunne svømme ind i en halv hule med nogle flotte røde koraler. Vi havde fået at vide at vi ikke måtte ånde ud inde i hulen, da dette ville beskadige koralen. men selvfølgelig var der et eller andet fjols der skulle prøve, før guiden Christophe fik fat i ham. Masser af flotte fisk, bl.a. en scorpion fisk. Igen var Sune, Schnell og Lasse hold, mens Peter og Hans dykkede sammen.

Korsika 03 image016

Selv om Hans havde sagt at han brugte meget luft, og derfor fik en 15 liters flaske, blev han efter dette dyk tilbudt at få kompressoren med på ryggen på det næste dyk. Der blev dog enighed om at dette måske var lidt upraktisk, og der var herefter meget velfyldte 15 liters flasker. Aftensmad på havnefronten.

Torsdag 10.7

Eftermiddagsdyk på Chateau de Calanque på 26 meter i 63 minutter.

Korsika 03 image018

Et godt langt hyggedyk, med flere forskellige slags fisk. Svømmede igennem to små tunneler, med noget bevoksning. Resten af tiden pjattede vi bare rundt. Da vi fortalte dykkercentret at vi planlagde at tage til Ajaccio efter Porto, for at dykke, var anbefalingen at vi i stedet tog til Porticcio og dykkede herfra. Dette blev vendt i gruppen, og det blev besluttet at det var det vi ville.

Fredag 11.7

Morgenmad og både formiddags- og eftermiddags-dyk.

Korsika 03 image020

Formiddagsdykket var på Scandola til 27 meter i 66 minutter (Hans og Peter dog kun 41 minutter). Dykkede på ”kanten” af et stort reservat, med en mængde små fisk. Startede med at vi dumpede ned tæt ved et vrag af en antiluftskytskanon fra WW2. Den var stort set i små stumper, men man kunne godt se hvad det var. Vi så en enkelt lille muræne i klippen. Derudover var der en masse bittesmå krebsdyr af en art. Og i mange af hulningerne var der myriader af små meget blå fisk. Hen imod slutningen af dykket var der en del strøm. Et fedt dyk med en masse at se på. Eftermiddagsdykket var på Figajole til 30 meter i 57 minutter. Vi svømmede i starten hen til en slags tunnel der gik gennem klippen, ca. 10m lang fra 20 – 26m dybde. Jeg var den sidste der masede mig igennem, prøv og gæt om jeg ku se noget. Derefter tog Sune, Schnell og Lasse en afstikker fra de andre og kiggede på nogle huler der gik igennem klipperne. Vi indhentede de andre og fulgte med dem ind i en hule/sprække i klippen, den gik ca. 30m ind i klippen, fra 8m dybde, inde bunden af i klippen var der en lille grotte hvor man kunne trække vejret og snakke. På vejen ind undrede guiden sig over hvorfor Sune slog på sin computer (det var for at tænde lyset i den). Hans var ikke helt tryg ved at svømme ind i ”et sort hul”. Turen ind på de ca. 30 meter kostede tæt på 20 bar. Kanon dyk – Sune sad deko på en klippe. Herefter afgang til Porticcio. Kantstenene står tæt på vejen, og er ubehagelige at møde. Da vi havde kørt en time eller så kom vi i tanke om at Sune’s cykel stadig stod i Porto. Vild panik og så stod vi godt og solidt fast. Med lidt tænkearbejde kom vi igen fri med camperen. Ringede til dykkercentret i Porto og aftalte med dem at de ville passe godt på cyklen. Igen afgang og gennem Ajaccio til Porticcio lidt syd for byen. Det var blevet sent og mørkt, men vi fandt dog alligevel dykkercentret. Herefter skulle vi finde en campingplads – og helst ikke for langt væk. Vi havde endnu ikke fået aftensmad. Campingpladsen blev fundet kl. 23:15 og deres restaurant var endnu ikke lukket. Det blev pizza til alle mand.

Lørdag 12.7

Meget sløv morgenmad og så afgang til dykkercentret. Vi nåede akkurat at komme med på morgendykket til La Balise til 21 meter i 40 minutter. Vi blev sejlet ud fra stranden til en basebåd (som var i stykker), og blev derefter sejlet videre ud til dykkerstedet med gummibåd. Vi fik at vide at vi ikke måtte overskride 20m. Det var jo lidt trist da vi synes at alt længere nede så mere spændende ud. Vi havde fået at vide at der var mulighed for at se nogle barser men desværre så vi ikke nogle, selvom Peter vistnok så nogle på afstand. Der var stort set kun nogle små fisk og klipper, tilbragte en stor del af tiden på lægt vand. Dykket var en lille smule kedeligt, men dog et dyk. Herefter frokost – og så et eftermiddagsdyk på La Tête de Maure til 29 meter i 65 minutter. Vi blev sejlet ud som sidst, ud til nogle interessante klipper, med nogle huler og tunneler og en masse fisk. Schnell prøvede at ”tabe” sit bly for at teste sin afbalancering, han var stadig neutral efter at han havde dumpet al luften i vesten. Vi så også en underlig grøn kæmpe svamp inde i selv samme hule. Vi har stadig ikke set nogle barser, desværre. Der var også en del huler man måtte mase sig igennem, så vi havde et udmærket fedt dyk. Afregning og herefter langt ”foredrag” om hvordan man kom til at se de store fisk, som vi ikke havde set, men som Nicolas CAPRILI havde set. Endvidere lang argumentation for hvorfor vi ikke næste dag skulle bruge tid på at se Napoleons fødested i Ajaccio. Aftensmad på campingpladsens restaurant.

Søndag 13.7

Meget sløv morgenmad. Vi ventede med at køre til det blev rigtigt dejligt varmt at køre. Der var tale om ren transportstrækning, dog med pauser i Les Rosches Bleues/Les Calanche og i Porto, hvor Sune blev genforenet med sin cykel. Glæden var stor.

Korsika 03 image022

Kørte forbi Calvi for at mødes med Peters familie. Kan dykkermæssigt betragtes som en spildt dag. Spiste i Calvi om aftenen, og så på mange pynte-våben – Lasse blev helt vild i varmen. Overnattede på samme campingplads som sidst.

Mandag 14.7

Den store dag hvor vi skulle ned til bomberen B17 ”Flying Fortres” på 29 meter i 31 minutter. Da vi ankom til dykkestedet opstod der kaos, fordi en masse dykkere skulle i vandet og kaptajnen havde uhyggeligt travlt med at smide alle i vandet på en gang. Dette resulterede da også i at en dykker væltede ned i hovedet på en anden dykker, som ramtes af flaskens dobbelt udtag i hovedet, så det blødte godt og grundigt. Selve vraget var i rimelig god stand og kunne penetreres. Jeg svømmede ind i skroget og op til cockpittet og satte mig bag rorpinden. Lasse tog et billede men det er desværre ikke blevet til noget.

Korsika 03 image024

Guiden var ikke for vild med at Sune svømmede rundt inde i vraget, jeg kunne jo hænge fast. Efter at de forudbestemte 20 min. var gået, begyndte vi at svømme op mod nogle klipper på lavere vand for at lave svømmende deko. På vejen så vi en vis mængde flora og fauna. Et godt dyk, med et flot vrag, det ka´ vi li´.

Tirsdag 15.7

Dette var dagen hvor der blev sovet længe, pudset bil, badet, fridykket, besøg på Citadellet og hvor der blev foretaget de sidste indkøb.

Korsika 03 image025

Især Lasse havde et meget godt øje til våben-forretningen ved Citadellet.

Onsdag 16.7

Sidste dyk på Korsika var på La Biblioteque til 24 meter i 50 minutter. Selve dykkerstedet, har fået sit navn efter en række sten på en klippehylde. Det ligner faktisk en række bøger på en hylde. Efter et hovedspring fra båden, fulgte vi efter guiden rundt på klipperne, ind i hulerne og gennem sprækkerne. Vi så adskillige scorpion fisk, bl.a. en baby med store sorte øjne, meget nuttet. Desværre tabte Sune sin vandflaske som han havde haft med på næsten alle dykkene, og som guiderne syntes var ret sjovt fundet på (det skal jo siges at vandet er ret salt i forhold til vores herhjemme). Hans havde efterhånden fået bedre styr på luftforbruget. På dette dyk havde forbruget været på 23 liter/minut omregnet til overfladeluft. Da Hans var ”blevet væk” blev Sune sendt ud for at finde ham. Han sad som en anden havfrue og ventede. Ingen panik. Et ganske dejligt dyk og foreløbig det sidste på Korsika. Og så var det nordpå til Algejola og frokost med Peter´s familie. Videre til I´lle Rousse og færgen over til Savona på det italienske fastland. Kørte herefter mod Genova, Milano.

Torsdag 17.7

Fra Milano fulgtes samme ruten som på udturen. Chauffører på hjemturen var Schnell, Peter og Hans.

Korsika 03 image001

Turen nordpå gik med speederen halvvejs gennem bunden af bilen. Det gik hurtigt. Vi ankom til Burg sidst på eftermiddagen, og der blev herefter gjort rent i camperen.

Korsika 03 image028

Vi var endvidere ude at spise. Forsøg på indkøb af billige øl m.v. mislykkedes.

Fredag 18.7

Afgang til udlejningen for aflevering af camperen. Vi var der tidligt, og det hurtigt med at få godkendt rengøringen (der skulle gøres lidt bedre rent i førerkabinen), og at få diskuteret skaden på højre side af bilen.

Dykkercentre

Calvi

Ecole de Plongée Internationale de Calvi
Port de Plaisance
20260 Calvi
www.epic-corse.com/club/index.html
Telefon +33 (0)4 9565 4390
Priser i €: 157 for 5 dyk, 300 for 10 dyk

Korsika 03 image030

OK både (25, 15 og 15 dykkere) og øvrigt udstyr. Dårlige/små skylle-forhold i forhold til antallet af dykkere.
Dykkerleder har ikke altid fuld styr på dykkerne hvilket resulterede i at en dykker dumpede ned i hovedet på en anden – rent og skær dårlig styring af dykkerlederen.
Der skal her betales for parkering.

Porto

Méditerranée Porto Sub
Marine de Porto
20150 OTA PORTO

Korsika 03 image032

www.le-mediterranee.com/plongee.html
Telefon +33 (0)4 9526 1947
Mobil +33 (0)6 8586 4469
Priser i €: 25 for 1 dyk, 138 for 6 dyk, 225 for 10 dyk (ekstra 10 € for dyk ”langt væk”)

Fin stor gummibåd til 16-18 dykkere. De havde lidt motorproblemer mens vi var der, og de måtte aflyse en enkelt dykkertur. Øvrigt udstyk OK.
Mindre dykkercenter men meget entusiastiske og meget service-mindede medarbejdere. Se dem her: Albert, Andreas, ?, og le chef Christophe.

Korsika 03 image034

Så absolut det dykkercenter på turen hvor vi befandt os bedst – og det var ikke kun fordi de flyttede udstyr mellem kajen og båden. Det var meget hyggelige og omgængelige folk.
Campingplads 10 minutters gang fra dykkercentret, som godt ville opbevare vort udstyr.

Porticcio

Corse Plongée
Nicolas CAPRILI
Paese di Ruppione
20166 PORTICCIO
www.corseplongee.fr.st
Telefon +33 (0)4 9525 5008
Mobil +33 (0)6 0755 6725
Priser i €: 29 for 1 dyk 165 for 6 dyk

Dette var turens mindste dykkercenter.
Har fin stor (men ældre) turbåd liggende ude i bugten med kompressor m.v. Denne var dog ikke i sejlklar stand da vi var der.
Transport ud til denne båd skete i en jolle med påhængsmotor.
Der blev brugt en 7,5 meter gummibåd fra base-båden og ud til dykkerstedet.
Lidt for megen håndtering af udstyr, som jo også tog noget tid.

Campingpladser

Calvi

Her findes mange campingpladser, så det er egentlig bare at vælge.

Der findes ingen campingpladser i gå-afstand fra dykkercentret.

Porto

Den kommunale campingplads som ligger meget tæt ved dykkercentret. OK plads, men dog ikke særligt spændende. Der findes en anden plads, som dog ligger nogle få kilometre fra dykkercentret.

Porticcio

Her findes mange camping-pladser, så det er egentlig bare at vælge. Der findes ingen campingpladser i gå-afstand fra dykkercentret.

Anbefalinger/erfaringer

De bedre dykkersteder findes på vestkysten af Korsika, og vejene langs kysten af Vestkorsika er ikke specielt gode – om end de er smukke og absolut seværdige. Forsøg derfor at lave selve turen til en tur syd- eller nord-på. Det kan gøres ved at sejle fra Nice eller Toulon direkte til Ajaccio eller sejle fra Livorno i Italien til Bastia, og starte med at køre sydpå. Dette kan selvfølgelig også gøres modsat. Dette giver 1 dykkerdag ekstra.

Udnyt dagen – især morgenen hvis der skal køres. Det er endnu ikke så varmt at køre og det giver bedre muligheder for et eftermiddagsdyk.

Hav klare aftaler hjemmefra om hvem der laver hvad (mad, opvask, rengøring af vognen . . . .)

En camper er måske en for luksuriøs og dyr løsning. En minibus og telte kan minimere omkostningerne en del, uden at vi dog har regnet på dette.

Der bør laves aftaler om en passende hastighed for den relevante vejstræk­ning.

Dyk 3-5 forskellige steder (dykkercentre). Man får set noget forskelligt og når alligevel at kende dykkercentrene lidt mere end ved at flytte til nyt center hver dag. Hvert dykkercenter skal ”lige se girafferne an” og man får derfor efter­hån­den lidt friere tøjler og måske også lidt bedre oplevelser.

Lav dagligt regnskab – det er en pestilens at skulle gætte sig frem og forsøge at huske på sidste-dagen.

Hav klare aftaler om hvordan beslutningsprocesserne er på turen.