3. onsdagsdyk 2004 (Anemonevraget)

af Kell Skytt

Onsdagsdyk 21. juli 04 på Anemone Vraget

Så blev der igen dykket onsdag efter arbejde !

21/7 skulle vi igen med Valdemar og Skipper Anders (eller er det Kaptajn Pus ?), til Anemone Vraget og der blev næsten fyldt skib, 16 var vi der tog af sted, efter lidt forsinkelse af Thomas og ikke mindst Maria (eneste pige, der var med), som havde prøvet en ny vej ud til Kastrup Marine, så nu kender hun snart samtlige muligheder og kommer nok ikke sent mere. Men alt dette gav blot os andre mulighed for, ved selvsyn, at nyde Kronprins Frederik og hans isætning af båden Nanok, måske vi skulle have spurgt om han ville med os 🙂

MVC-076F MVC-077F

MVC-078F MVC-079F

Nok om det ! Vi var klar til afgang og med Pus ved roret, var kursen lagt. Det var måske ikke det bedste vejr, men vi var en masse der ville dykke og hvor er det dejligt at os aktive, kan finde sammen om fælles dykker ture, uafhængigt af klubber. Vi var således fra flere klubber, ISK med PJC, Maria, Mads og undertegnede (Kell) og fra RSK var der Ken, Jorkim, Nikolaj, Freddy og søn Patrick + passer Peder (sidste 2 skulle ikke dykke), PI var repræsenteret ved Pus, Rune, Torben Frank og Thomas, desuden Bowler og Tommy, fra Boblerne, tror jeg nok de hedder ? (Beklager hvis jeg har stavet navne forkert el.l.)

MVC-080F MVC-081F

MVC-082F MVC-083F

MVC-084F MVC-085F

Sejlturen var på godt 1 ½ time og jeg brugte tiden til at tage nogle billeder og udtænke en dykkerplan for alle os dykkere. Med lidt hjælp fra alle fik jeg en plan klar og efter at Pus havde orienteret de nye om båden, blev vi samlet i salonen og jeg fik fortalt om hold og dykker tid. De mere erfarne (Valdemar) dykkere gjorde et stort arbejde og inden længe var vi fremme og første hold stod klar. Rune der var standby og skulle smide loddet, var lidt uheldig og Pus måtte vende båden, så vi endnu engang kunne få smidt loddet. Det “Lykkedes” og første hold fulgte lige efter. Havde sat et interval på 10 min. og håbede at kunne klare 3 hold i vandet og en form for flyvende skift ved hold ¾, hold 2 var ved at være klar og da vi så den lille røde bøje i overfladen, var vi klar over at nu gik det løs. Valdemar blev fastgjort til vrag og i med andet hold. Vi fik hold 3 klart og byttede standby og sådant fortsatte det, lige indtil det blev min egen tur. Skulle dykke med Peter og efter at Peter (lidt ufrivilligt og måske lidt ukontrolleret) kom i vandet, gik det ned mod bunden. Det er nu en herlig fornemmelse at glide ned gennem vandet for så pludselig at se noget og så er man på vraget. Alle hold havde sikret sig en lygte, men det var absolut muligt at orientere sig uden. Men gjorde det alligevel noget nemmere, specielt i lasten og ved springlaget. Men det er et dejligt og rimelig overskueligt vrag og vi kom rundt 2 gange og fik et smut ned i lasten. Så var det tid til igen at søge til overfladen. Vi havde været næst sidste hold og ikke længe efter os kom så sidste hold, der var allerede frigjort fra vrag og inden længe var vi igen på vej ind mod Kastrup.

MVC-095F MVC-086F

MVC-087F MVC-088F

MVC-089F MVC-090F

MVC-091F MVC-092F

MVC-093F MVC-094F

Udstyr blev pakket sammen og jeg fik taget lidt flere billeder. Som du kan se, måtte Maria lige ringe med klokken – 100 dyk – hvad siger i så – TILLYKKE – også selvom dette er loggede, for i den virkelige verden har Maria vist flere end 100 dyk, eller tager jeg fejl ?

MVC-098F MVC-097F

MVC-096F

Der blev skålet og de sidste fik pakket sammen og en enkelt eller top fik sig en lur :), men tiden flyver og snakken går og så lyder der et horn, ups ! Nej, vi var ikke ved at blive påsejlet, det var bare en skipper der syntes vi kom lidt tæt på. Så uden yderligere kom vi i havn og fik losset alt grej i land og derpå hjem med flaskerne på ungdomsskolen. Holdt, vi mangler noget, PJC havde ikke selv fået sin dragt med i land og under pakning var den ikke kommet med, så nu stod den jo nok på havnen i Kastrup Marina ? Heldigvis var der en vågen sjæl og vi ved nu at dragten er i god behold i RSK klublokale, så ingen tab eller uheld denne gang 🙂

MVC-099F MVC-100F

Tak for en god tur og håber vi ses igen,

Kell

Kell Skytt på tastatur

2. onsdagsdyk 2004 (Sinne Nordfisk)

af Kell Skytt

Onsdagsdyk 14. juli 04 på Sinne Nordfisk

Så kom sommerens andet onsdags dyk og denne gang var vi igen med båd på Sundet, Anders (Pus) var villig kaptajn på Valdemar. Med en mindre forsinkelse ankom jeg til Ungdomsskolen hvor Jan og Phillip, samt Michael Penther ventede. Vi fik åbnet og så hurtigt som det nu er muligt fik vi fyldt 6 flasker og fik udstyr pakke i bilerne. Så kom også Lasse og vi tog af sted til Kastrup Marina, hvor Mads ventede sammen med Pus og Jesper fra PI.

MVC-056F MVC-057F MVC-058F

Målet for dagens tur var Sinne Nordfisk og selvom vi ikke havde solen med os, var stemningen høj og alle så frem til at komme ud og dykke. Efter en kort orientering om Valdemar og det at være på Valdemar, HUSK at spænde flaskerne godt fast !, fik jeg lavet fire hold, hvor jeg selv kom på hold nr. 1 med Penther og hold nr. 2 blev Mads og Lasse der ikke have været på vraget før, hold 3 blev Pus og Jesper og så sluttede vi af med Jan og Phillip.
Turen blev brugt til omklædning og klargøring af udstyr og ved udfyldning af dykker journal, hvor vi erfarede at Jesper ville være dykke dyk nr. 300 fra Valdemar, i år !

En bøje blev gjort klar til at smide på vraget hvorefter jeg og Penther skulle gå ned og fastgøre til vraget, hvorefter vi så ville fastgøre Valdemar. Der opstod lidt forvirring om hvornår og helt præcis hvordan loddet skulle smides og hvornår hold 1 skulle i vandet. Det blev en lærerig oplevelse for os alle. Loddet var smidt og jeg sprang efter, men ….. ak, Penther var ikke klar og jeg havde ikke helt forstået at time min vandgang med afstand til bøjen og måtte svømme mens Valdemar sejlede en omgang og Penther kom med i vandet.

MVC-059F MVC-060F

MVC-061F MVC-062F

Denne lille uforsigtig hed kom til at koste mig en maske + snorkel, øv øv øv !
Nå, men ned kom vi og skønt var det at komme i vandet og bare glide ned mod bunden, ja, det blev bunden vi ramte, for det viste sig at loddet var blevet smidt bare en lille smule for sent, hvad jeg og Penther opdagede på bunden, vi tog en runde om snor og lod og blev så enige om at gå til overfladen. Her blev der arbejdet hurtigt og før vi rigtig fik set os om var vi igen i vandet, på et nyt smidt lod, var i overfladen i 8 min., hvorfor vi igen tog turen mod bunden. Bingo, lige foran os lå vraget, lod havde ramt agter og sad fast mellem skrog og noget trawl. Men vi fik fæstnet og lod lille bøje gå til overfladen, så de viste på Valdemar at denne gang var det OK ! Vi fik en hurtig tur rundt over vraget, hvor der til min overraskelse var rigtig god syn, selvom vi ikke havde lys med ned til de 18-20 meter, var der intet problem med at finde rundt og se hvad der var hvad. Tiden gik dog hurtig og vi svømmede tilbage til fortøjningen og gik til overfladen. Andet hold var nede og vi kom op og fik udstyret af og så var det hold 3 der var klar. Jeg fik taget lidt billeder som du kan se.

MVC-064F MVC-065F

MVC-063F

Hold 2 var oppe og her var der gået en lygte tabt, men ellers havde det været et godt dyk, selvom der var visse af os der lige fik hilst på en brandmand eller to. Hold 4 var ved at være klar og kom også i vandet uden de store problemer. Alle fik vi afsluttet vore dyk og fik pakket udstyr sammen. Her var der lidt held, da jeg halede lod og line op, sad der et linehjul fast på/ved loddet og det fejlede tilsyneladende ikke noget, så nu har jeg et linehjul men ingen maske (næsten ingen). Vi blev alle afbrudt da der blev ringet med klokken, Jesper gav en omgang og Pus fik startet en lille evaluering, hvor vi alle fik lov til at sige lidt om hvordan vi havde følt det var gået. Her skal jeg lige nævne for ikke indviede, at når du er med Valdemar, er der en gylden regel, sæt dit udstyr samme sted som du tog det og dette gælder for øvrigt for alle ting på Valdemar, låner du noget, skal det tilbage hvor du tog det ! Men alt i alt en rigtig god tur også selvom vejret ikke helt var med os, men vi prøver igen på næste onsdag !

MVC-068F MVC-066F

MVC-067F

Ja, så ved du det, d. 21/7 er der igen tur med Valdemar og denne gang til Anemone Vraget.
Tak fordi i tog med og på gensyn !

Kell

MVC-069F MVC-070F

MVC-071F MVC-072F

MVC-073F MVC-074F

MVC-075F

Kell Skytt, på tastatur og kamera

1. onsdagsdyk 2004 (Kanonvraget)

af Kell Skytt

Onsdagsdyk 7. juli 04 på kanonvraget

Så kom vi igen i gang med at dykke onsdag efter arbejde. Jan havde fået lavet en aftale med “Miljøskibet Føniks”, så det var lidt af en prøve og med en vis spænding jeg tog af sted til Ungdomsskolen. Med små 5 minutters forsinkelse var jeg fremme og PJC havde været der først, så der var åbent og flasker havde vi fyldt dagen før. Vi fik pakket bilerne (Kell, Sune og PJC) og kom godt af sted. Vi skulle helt ud for enden af Refshalevej og her ventede Jan ved lågen (var på lukket område, med begrænset adgang), ind og parkere og få udstyret ombord på båden.

MVC-001F MVC-002F

MVC-003F

Vi var en god flok, fra ISK var vi “mig selv” d.v.s. Kell, Sune, PJC, Hans, Maria, Stefan, Bjørn, Martin, Jan og Lars (en af Jan’s venner), fra dykkerklubben Goplerne (tror jeg nok de hed) var der Tommy, Pia, Heidi, Lasse, Klaus og Carsten. Vejret var jo med os og båden var stor nok til os alle, med en god komfort, d.v.s. der var WC og bad med varmt vand. Der var to til at sejle, så der kunne også købes øl, vand og røde pølser med brød.

MVC-004F MVC-005F

Vi havde sat os for at sejle til Kanonvraget ved Saltholm og da vi var kommet ud af havnen satte skipper kursen og vi kunne nyde sejlturen. Godt 1 ½ time senere var vi fremme og jeg havde fået lavet 8 hold. Blandet mellem de 2 klubber og med 30 min. dykning og interval på 10 min. mellem holdene. Bjørn og PJC var første hold og de skulle gøre en lede line fast til vraget.
Der var et hold med gummibåd, så det var ikke svært at finde. Hold 2 Heidi og Lasse var ved at være klar og så gik det ellers bare der ud af. Pludselig havde vi et hold i overfladen og var ikke sikker på om det var os eller ? Vi sejlede ud for at hente, da der var givet tegn til at blive hentet, men det viste sig senere at det ikke var en fra vort hold, men nogle af dem fra gummibåden, nå men hjælpen var der.

MVC-006F

Da jeg var dykkerleder havde jeg sat mig selv på til sidst, sammen med Hans og Bjørn overtog så rollen som dykkerleder. Endelig var det vores tur til at komme i vandet og det var bare dejligt. Det er nu en skøn fornemmelse at glide ned gennem det grå/grønne vand for så pludselig at se bunden eller vraget. Vi havde fulgt lede linen og var ved stævnen af kanonvraget, hvor vi så fulgt siden af vraget mod agter. Der var rimelig god sigt, mellem 3 og 6 meter. Der var lidt strøm på bunden, så brandmænd kom med mellem rum flydende hen over eller lige mod os, det værste er de lange tråde. Vi fik set kanoner og fik undersøgt vraget. Ved agter svømmede vi ud på ydersiden og så tilbage til udgangspunktet. Her tog vi lige en kompas kurs og svømmede så lidt væk fra vraget og fandt hvad jeg tror er lidt af den anden side af vraget og fulgte det lidt, skråede så tilbage og kom igen tilbage til den side af vraget vi var på først . Nu var de 30 min. så ved at være brugt og vi fandt fæstningen af lede linen og fik med lidt besvær løsnet for derefter at gå stille op til overfladen. Vel oppe fik vi hurtig rigget af og ud af dragten og så en tur i bølgen blå, dejligt.

MVC-007F MVC-008F

Så fik vi vendt skuden og godt 1 ½ time senere stod vi så på land og kunne køre til ungdomsskolen og få afleveret flasker, automater, veste, m.v. og så hjem i seng. Alt i alt en rigtig god tur, syntes jeg, også selvom det kun blev til et dyk og prisen var kr. 150,- men vejret var jo fint og hvad mere kan der så forlanges ?

MVC-014F MVC-009F

MVC-010F MVC-011F

MVC-012F MVC-013F

Kell Skytt, på tastatur og kamera