Sinne Nordfisk 03

af Hans Rossing

Der var lagt op til den store tur med masser af deltagere. Der var på et tidspunkt 14 tilmeldinger. Ved afgang fra ungdomsskolen kl. 07:40 var vi dog kun 7 personer. Det var Anders (turleder), Thomas, Bjørn, Jan, Phillip, Peter og Hans (skribent). Altså ikke det største hold, men absolut et af de bedste.

Vi kørte i klub-bilen til Hellerup Havn, hvor gummibåden blev sat i vandet. Jan og Hans sejlede til Svanemøllen Havn, hvor Ida lå og ventede på at sejle os ud til Sinne Nordfisk. Hvis nogen kan gætte svaret på eller baggrunden for Peters spørgsmål: “Hvorfor tror I vi har købt sejlerveste ?” er der ingen præmie. Ida er en lettere ombygget fiskekutter uden speciel hensyntagen til dykkere.

Turen ud til Sinne var rimelig begivenhedsløs, og det var tiden der gik med at finde Sinne også. Det tog et par timer. Bjørn var “helten”. Han troede på at Sinne Nordfisk skulle findes præcis efter vragguidens GPS-koordinater – og han fik ret. Herefter gik det hurtigt med at få ankeret smidt og gøre klar.

SinneNordfisk

Første hold ned ved Sinne var Anders og Bjørn. Herefter fulgte Thomas, Jan og Phillip og til sidst Peter og Hans. Anders og Bjørn var herefter nede for at frigøre anker m.v. De fik gjort det til en spændende tur, hvor Bjørn blev “klædt af til skindet”. Bjørn var blevet fanget af nogle meget tynde nylon-liner.

Der var udspring fra Ida og en lille svømmetur hen til ankertovet, som blev fulgt ned til Sinne og op igen. Herefter en lille svømmetur hen til gummibåden, op i denne og så op på Sinne igen. Det fungerede OK.

Sinne som vrag, er ikke noget specielt (det afhænger sikkert af øjnene som ser), men der var en utrolig og meget varieret bevoksning på Sinne. Specielt var antallet, størrelsen og forskelligartetheden af søanemonerne til et rent 13-tal. PJC fortrød at kameraet havde fået lov til at blive hjemme. Sigten var OK (nogen sagde 3-5 meter).

Selve beskrivelsen af Sinne Nordfisk kan findes bl.a. via følgende link: http://www.vragguiden.dk/wreck.asp?wreckid=1824&map=yes

Det havde bare været en kanon dag med masser af solskin, kun lidt vind og ikke så mange bølger. En rigtig flot efterårssøndag på Øresund.

Vi var tilbage på ungdomsskolen kl. ca. 16:30 og med flaskefyldning o.s.v. var de sidste nok derfra ved 18-tiden.

Hans Rossing

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.