2. onsdagsdyk 2004 (Sinne Nordfisk)

af Kell Skytt

Onsdagsdyk 14. juli 04 på Sinne Nordfisk

Så kom sommerens andet onsdags dyk og denne gang var vi igen med båd på Sundet, Anders (Pus) var villig kaptajn på Valdemar. Med en mindre forsinkelse ankom jeg til Ungdomsskolen hvor Jan og Phillip, samt Michael Penther ventede. Vi fik åbnet og så hurtigt som det nu er muligt fik vi fyldt 6 flasker og fik udstyr pakke i bilerne. Så kom også Lasse og vi tog af sted til Kastrup Marina, hvor Mads ventede sammen med Pus og Jesper fra PI.

MVC-056F MVC-057F MVC-058F

Målet for dagens tur var Sinne Nordfisk og selvom vi ikke havde solen med os, var stemningen høj og alle så frem til at komme ud og dykke. Efter en kort orientering om Valdemar og det at være på Valdemar, HUSK at spænde flaskerne godt fast !, fik jeg lavet fire hold, hvor jeg selv kom på hold nr. 1 med Penther og hold nr. 2 blev Mads og Lasse der ikke have været på vraget før, hold 3 blev Pus og Jesper og så sluttede vi af med Jan og Phillip.
Turen blev brugt til omklædning og klargøring af udstyr og ved udfyldning af dykker journal, hvor vi erfarede at Jesper ville være dykke dyk nr. 300 fra Valdemar, i år !

En bøje blev gjort klar til at smide på vraget hvorefter jeg og Penther skulle gå ned og fastgøre til vraget, hvorefter vi så ville fastgøre Valdemar. Der opstod lidt forvirring om hvornår og helt præcis hvordan loddet skulle smides og hvornår hold 1 skulle i vandet. Det blev en lærerig oplevelse for os alle. Loddet var smidt og jeg sprang efter, men ….. ak, Penther var ikke klar og jeg havde ikke helt forstået at time min vandgang med afstand til bøjen og måtte svømme mens Valdemar sejlede en omgang og Penther kom med i vandet.

MVC-059F MVC-060F

MVC-061F MVC-062F

Denne lille uforsigtig hed kom til at koste mig en maske + snorkel, øv øv øv !
Nå, men ned kom vi og skønt var det at komme i vandet og bare glide ned mod bunden, ja, det blev bunden vi ramte, for det viste sig at loddet var blevet smidt bare en lille smule for sent, hvad jeg og Penther opdagede på bunden, vi tog en runde om snor og lod og blev så enige om at gå til overfladen. Her blev der arbejdet hurtigt og før vi rigtig fik set os om var vi igen i vandet, på et nyt smidt lod, var i overfladen i 8 min., hvorfor vi igen tog turen mod bunden. Bingo, lige foran os lå vraget, lod havde ramt agter og sad fast mellem skrog og noget trawl. Men vi fik fæstnet og lod lille bøje gå til overfladen, så de viste på Valdemar at denne gang var det OK ! Vi fik en hurtig tur rundt over vraget, hvor der til min overraskelse var rigtig god syn, selvom vi ikke havde lys med ned til de 18-20 meter, var der intet problem med at finde rundt og se hvad der var hvad. Tiden gik dog hurtig og vi svømmede tilbage til fortøjningen og gik til overfladen. Andet hold var nede og vi kom op og fik udstyret af og så var det hold 3 der var klar. Jeg fik taget lidt billeder som du kan se.

MVC-064F MVC-065F

MVC-063F

Hold 2 var oppe og her var der gået en lygte tabt, men ellers havde det været et godt dyk, selvom der var visse af os der lige fik hilst på en brandmand eller to. Hold 4 var ved at være klar og kom også i vandet uden de store problemer. Alle fik vi afsluttet vore dyk og fik pakket udstyr sammen. Her var der lidt held, da jeg halede lod og line op, sad der et linehjul fast på/ved loddet og det fejlede tilsyneladende ikke noget, så nu har jeg et linehjul men ingen maske (næsten ingen). Vi blev alle afbrudt da der blev ringet med klokken, Jesper gav en omgang og Pus fik startet en lille evaluering, hvor vi alle fik lov til at sige lidt om hvordan vi havde følt det var gået. Her skal jeg lige nævne for ikke indviede, at når du er med Valdemar, er der en gylden regel, sæt dit udstyr samme sted som du tog det og dette gælder for øvrigt for alle ting på Valdemar, låner du noget, skal det tilbage hvor du tog det ! Men alt i alt en rigtig god tur også selvom vejret ikke helt var med os, men vi prøver igen på næste onsdag !

MVC-068F MVC-066F

MVC-067F

Ja, så ved du det, d. 21/7 er der igen tur med Valdemar og denne gang til Anemone Vraget.
Tak fordi i tog med og på gensyn !

Kell

MVC-069F MVC-070F

MVC-071F MVC-072F

MVC-073F MVC-074F

MVC-075F

Kell Skytt, på tastatur og kamera

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.