Rekordforsøg i Københavns Havn 04

6. august af Kell Skytt

Vi var 7 fra ISK der havde tilmeldt os til rekord forsøget, der var arrangeret af AIR 365, hvor målet var 600 dykkere i havnen på en gang, jeg er nu glad for vi ikke blev 600. Det blev til (mig bekendt) 218 dykkere. Vi havde 1 afbud, så vi var 6 der drog til Islands Brygge, hvor rekorden skulle finde sted. Der var Stefan, Bastian, Mads, Carsten, Lasse og mig selv, Penther havde lagt sig syg. Vi mødte Anders (Pus) ude på Bryggen, samt 8 dykkere fra RSK. Alle fik udleveret et nummer til udstyr/tøj og et plastik belagt nr. der skulle bæres synligt, så der kunne gives adgang til området for udstyr og til kontrol ved uddykning og til endelig kontrol når alle var på land igen, et T-shirt og et knæk lys til montering på flasken. Der blev lavet en kort gennemgang kl. 20.00 og vi skulle så alle være klar til at hoppe i havnen fra molen, kl. 21.00. Vi fik lavet 3 hold, så vi på hvert hold havde en lygte. Så Carsten dykkede med Mads, Stefan med Bastian og jeg fik fornøjelsen af Lasse, der havde fået ny lygte ?
Ved tilmelding, der var på navn og opdelt i A-K & L-Å, blev der ikke sammenhold i rækken af numre, så vi skulle ned på molen 3 forskellige steder, for derefter at finde hinanden. Vi fik en plads længst væk, sammen med RSK og var alle klar til kl. 21.00
21.10 blev der givet signal om at der var ca. 13 min. til vi alle skulle hoppe i vandet på en gang, hvilket ikke var helt gnidningsfrit, alle stod mere eller mindre på nakken af hinanden. Vi valgte at lade første dykker springe ud og lod så nr. 2 følge lige efter, når det var sikret plads. Så lå vi alle der i vandet og ventede, ca. 5 min. senere var vi alle klar til at dykke. Det blev oplyst at der skulle være 6-7 meter, og at vi skulle være nede i 10 min. Det viste sig dog senere at der var flere der nåede bunden på 8-9 meter. Jeg var med Lasse og vi kom også ned på bunden, hvor der ikke var megen sigt, foran var et par hvor knæk lys kunne skimtes, vil tror der var godt 1 meter sigt. Vi så lidt på bunden og gav OK til hinanden. Efter nogle minutter, svømmede vi lidt fremefter og her blev sigten ikke meget bedre. Lasse var pludselig ikke at se, men fik så øje på ham lidt over mig selv og vi fik igen givet OK, ændrede retning tilbage mod land og svømmede lidt, stoppede så og så at der var godt 3 min. tilbage af de 10 min. og ville så vente, så lyset fra Lasses lygte og et par finner og så blev alt mørkt. Sad på bunden i mørket i godt ½ min. fandt så min lille reserve lygte og lyste rundt, der var intet at se, og dog, der var vist et lysglimt og jeg svømmede frem og fik så kontakt, …. til 2 dykkere, ingen af dem var Lasse. Tiden var nu næsten gået og som almindelig procedure, når du mister din makker, gik jeg til overfladen, sammen med de 2 andre dykkere. I overfladen var der nu mange dykkere dukket op, jeg prøvede at lytte og ikke skabe unødig panik, vi havde trods alt masser af luft. Fik øje på Carsten og Mads, fik kontakt og så nu også Anders og der var også Lasse, kunne så slappe af og svømmede roligt ind mod molen. Pludselig dukkede et hold op, det var 2 dykkere fra RSK og jeg fulgte med dem i land. På land skulle vi oplyse og vise nummer ved udgang og kunne så gå tilbage til området for omklædning. Her blev der lystigt snakker og det kunne tydeligt høres at først var nummer 64 ikke at finde og siden var det nummer 102. Men alle kom vel i land og vi fik pakket alt udstyr og kørte hjem til ungdomsskolen, for at aflevere flasker og bilen. Dette vil muligvis blive gentaget næste år, håber de har lært af erfaringerne fra i år, så måske det kan blive en rekord næste år.

Bogmærk Permalink.

Lukket for kommentarer.